Bel Gratis

056 92 10 81

Bereikbaar Ma-Vr

08:00u - 17:00u

Doenaertstraat 6

8500 Kortrijk

IZI COOL Aircosystemen

Airco zonder buitenunit: Voor- en nadelen

Home // Airco zonder buitenunit: Voor- en nadelen

Er is een enorme opkomst van de nieuwste energiezuinige en fluisterstille aircosystemen zonder buitenunit. Deze kunnen ook verwarmen tijdens de Winter en zijn over het algemeen zeer stijlvol én makkelijk te plaatsen in elk interieur.

In dit artikel geven wij u kort enkele voor- en nadelen mee van de airco zonder buitenunit.

Voordelen Airco zonder buitenunit

  1. Het eerste, en grootste voordeel van een airco zonder buitenunit is dat u niet langer de lompe buitenunit aan de buitenkant van uw woning hoeft te (laten) plaatsen. Het neemt niet enkel veel plaats in, het ziet er gewoon niet proper uit. Bij een airco zonder buitenunit worden twee roosters geplaatst met kleppen die automatisch open en dicht gaan zodat vuil en ongedierte er niet in kan.
  2. De installatiekosten van een airco zonder buitenunit is een stuk goedkoper dan het andere systeem met buitenunit. Het is snel en eenvoudig te installeren omdat er geen toestellen met elkaar verbonden moeten zijn. Zo’n airco is wel meestal bedoelt om één ruimte mee af te koelen (of op te warmen). Wie meerdere ruimtes wilt afkoelen moet meerdere airconditionings zonder buitenunit laten plaatsen, of kan kiezen voor een split airco.
  3. De meeste modellen airco’s zonder buitenunit (zeker van het merk IZI COOL) zijn klein en zorgen helemaal voor geen hinder. Er zijn verticale en horizontale modellen van slechts 16cm diepte en kunnen overal vrij gemakkelijk geïnstalleerd worden. Men kan ze ook hoger aan de wand bij het plafond laten installeren.

Nadelen Airco zonder Buitenunit

  1. Sommige airco’s zonder buitenunit staan er bekend voor om lawaaierig te zijn. Hier dient men dus zeker rekening mee te houden. Hoewel, de airco zonder buitenunit van IZI COOL is fluisterstil. Dit kan dus eigenlijk nog bij de voordelen geplaatst worden.
  2. De IZI COOL Airco zonder Buitenunit dient altijd aan een buitenmuur geïnstalleerd te worden vanwege te benodigde afvoer aan de andere kant van de muur.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email